Обичната настинка, позната и како назофарингитис или ринофарингитис е заразна болест која лесно се шири на ...

Најголем дел од нив можат многу да ви помогнат за здравјето и зајакнувањето на имунитетот, посебно ...

Доколку во организмот наесен внесувате одредени намирници кои изобилуваат во витамини, подобро ќе го подготвите организмот ...

Вежбите кои ја елиминираат болката во грбот, ја зајакнуваат подвижноста и мускулатурата, и се еден од ...

Сообраќајните несреќи во  Македоннија се значаен јавно здравствен проблем. Тие се водечка причина за смрт од ...

Заштита при сончање го намалува ризикот од изгореници, опасноста од рак на кожата и влијанието на ...

Пушењето е поврзано со низа здравствени проблеми, од срцеви заболувања до хронични белодробни заболувања. Сепак, помалку ...

Секој ден, милиони луѓе ширум светот се борат со невидлива болка – мигрена. Според проценките на ...

Прехранбената индустрија има значително влијание врз животната средина на различни начини. Производството на храна бара употреба ...

Според податоци на Институт за јавно здравје на РСМ малигните неоплазми се меѓу најчестите причини за ...