Вакцините против голема кашлица за возрасни се стигнати во Македнија. Министерот за здравство, Илир Демири, посочува ...

Министерството за здравство информира дека во текот на вчерашниот ден направена е уште една мултиорганска трансплантација ...

Неделава ќе се знае дали се примаат невакцинирани деца во градинките, а 50 отсто од најмладите ...

Од 1 до 7 март, пријавени се 50 нови случаи на голема кашлица. Најголем дел од ...

Министерот за здравство д-р Илир Демири потенцира дека здравствениот сектор има храбри и посветени здравствени работнички ...

Министерството за здравство реагираше на незадоволството од младите лекари во делот за шестмесечна платена пракса. Тие ...

Состојбата со голема кашлица (пертусис) не е разгорена низ цела држава, а епидемијата прогласена во Скопје ...

Голем број на заболени од голема кашлица може да се утврдат доколку населението масовно се тестира, ...

Од почетокот на годината, заклучно со петок, 1 март, вкупно 120 случаи на голема кашлица се ...

Министерот за здравство д-р Илир Демири во вечерашното гостување во централниот Дневник на телевизија Сител истакна ...