Кога детето нема други поплаки освен течење на носот, жолтеникаво-зелениот исцедок не е причина за антибиотска ...

Институт за Јавно здравје на РСМ во последниот извештај за состојба со грип соопштува дека во ...

Дебелината е тројно зголемена во последните 40 години. Порциите на слатки и грицки денес се 20 ...

Минималната количина на сон што им е потребна на ученици е од 9 до 11 часа, ...

Секој има право на заштита од заразни болести и должност да го заштити своето здравјеи здравјето ...

Може да е инфекција на увото. Децата имаат поголема веројатност од возрасните да добијат инфекции на ...

Причини: Причините за болки во грлото вклучуваат: Вирусите, како оние што предизвикуваат настинки или грип Бактеријата ...

Македонија влезе во портокалова зона, а екстремно високите температури може да влијаат негативно и на децата. ...

Дали стресот може да биде позитивен? Што значи токсичен стрес? Дознајте повеќе за негативните искуства од ...

Повеќето луѓе, вклучително и лекарите, некогаш верувале дека чиревите на желудникот или дуоденумот се предизвикани од ...