Вакцините против голема кашлица за возрасни се стигнати во Македнија. Министерот за здравство, Илир Демири, посочува ...

Доктор Нико Беќаровски, ја објасни препораката на Комисијата за заразни болести, која се однесува на вакцинирањето ...

Министерството за здравство информира дека во текот на вчерашниот ден направена е уште една мултиорганска трансплантација ...

Претседателот на Комисијата за заразни болести, Александар Петличковски кажа дека состојбата со големата кашлица не е ...

Нема зголемување на бројот на заразени со мобили, но случувањата во регионот укажуваат дека состојбата може ...

Неделава ќе се знае дали се примаат невакцинирани деца во градинките, а 50 отсто од најмладите ...

Од 1 до 7 март, пријавени се 50 нови случаи на голема кашлица. Најголем дел од ...

Научниците открија како пандемијата на корона донела промени кај бебињата родени во тој период. Заклучувањата за ...

Загриженоста за здравјето на мозокот станува се поголема како што старееме и ризикот од развој на ...

ГОЛЕМА КАШЛИЦА (ПЕРТУСИС) Голема кашлица (пертусис) е акутно, заразно респираторно заболување кое се карактеризира со напади ...