Пациент со симптоми пристигна во вашата амбуланта.Врз основа на резултатите од прегледот и разговорот со пациентот, ...

Институт за Јавно здравје на РСМ во последниот извештај за состојба со грип соопштува дека во ...

Проф. д-р. Вилма Урбанчич-Рован е вонреден професор по интерна медицина на Медицинскиот факултет во Љубљана.Работи во ...

Рекламите за алкохолни пијалоци создаваат слики дека алкохолот е природен дел од животот и придонесува за ...

Третиот понеделник во јануари е прогласен за „најдепресивен ден во годината“. Јануари беше одбележан со негативи ...

Да ја спречиме евентуалната инфекција за време на празничното дружење и да се грижиме за нашите ...

Гласот е уникатно средство за комуникација и се разликува по јачина, висина и боја. Во текот ...

Моменталниот Индекс за квалитет на воздух за Скопје изнесува 191 (според IQAir) и се категоризира како ...

Новогодишните празници се пред нас и оваа година, како и претходните, ќе  се  прослават  со професионална ...

Во Англија се реализира проект во кој како здравствена мерка за одредени пациенти се пропишува греење. ...