На врвот на епидемиолошкиот „пик“, многумина би чекале седум дена од почетокот на симптомите за да ...

Корона вирусот повторно дивее, бројот на заразени се зголемува, а експертите предупредуваат на сосема нови симптоми. ...

Тестирани се вкупно 5.876 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање ...

Состојба со COVID-19 во Северна Македонија и светот период 30.05- 05.06.2022 Тестирани се вкупно 7.211 материјали ...

Тестирани се вкупно 7.211 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање ...

Тестирани се вкупно 6.869 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање ...

Тестирани се вкупно 12.663 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање ...

На петта седница на Главниот координативен кризен штаб беа усвоени повеќе заклучоци од одлуки и препораки ...

Тестирани се вкупно 14.434 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање ...

До три месеци по инфекцијата со Ковид постои и зголемен ризик од длабока венска тромбоза – ...