Квалитетниот одмор е исклучително важен заздравствените работници од повеќе причини.Динамичното работно темпо, притисокот и стресот може ...

Пациент со симптоми пристигна во вашата амбуланта.Врз основа на резултатите од прегледот и разговорот со пациентот, ...

Проф. д-р. Вилма Урбанчич-Рован е вонреден професор по интерна медицина на Медицинскиот факултет во Љубљана.Работи во ...

Судејќи според некои примери, годините се само бројка. Соодветна грижа за пациентите, грижа за нивното здравје ...

Секој има право на заштита од заразни болести и должност да го заштити своето здравјеи здравјето ...

Зошто и како настанува замор и како да го препознаете? Што е замор и зошто се ...

Матичните доктори утре нема да работат пациенти, односно, нема да издаваат упаати, нема да прегледуваат, ниту ...

Во рамки на Сојузот на стопански комори на Македонија формирана е Комора на приватно здравство на ...

Претседателот на Комисијата за заразни болести, Д-р Александар Петличковски за Телевизија 24 изјави дека се уште ...

И матичниот доктор Билјана Петковска Огнјанова остро реагираше на коментарот од епидемиологот Драган Данилоски кој го ...