Костенот е плод на костенот, кој потекнува од Европа и Мала Азија. Познаваме неколку видови на ...

  Вештачки засладувачи: ризик од срцеви заболувања и мозочен удар? Во голема студија беше анализирано влијанието ...

Што е стрес? Стресот е неизбежен дел од животот и е наш природен одговор на предизвиците ...

Понекогаш не може да се избегне одење по мраз и ако немате друг избор и морате ...

Пациент со симптоми пристигна во вашата амбуланта.Врз основа на резултатите од прегледот и разговорот со пациентот, ...

Институт за Јавно здравје на РСМ во последниот извештај за состојба со грип соопштува дека во ...

Проф. д-р. Вилма Урбанчич-Рован е вонреден професор по интерна медицина на Медицинскиот факултет во Љубљана.Работи во ...

Рекламите за алкохолни пијалоци создаваат слики дека алкохолот е природен дел од животот и придонесува за ...

Третиот понеделник во јануари е прогласен за „најдепресивен ден во годината“. Јануари беше одбележан со негативи ...

Холтер за крвен притисок е постапка со која крвниот притисок се мери во текот на 24 ...