„Сметам дека карантеризирање, сега во ситуација кога имаме близу 50 проценти опфат, не треба да е ...

Во период од 6 август до септември на територија на државата како позитивни на Ковид-19 се ...

Процентот на новозаразени во училиштата вчера бил 0,01, како и во двата дена претходно, а од ...

Од октомври, таму каде што се бараше потврда за само една доза вакцина, ќе се бара ...

Министерот за здравство Венко Филипче денеска информираше дека се планираат измени во Програмата за јавно здравје, ...

Европската комисија денеска го усвои националниот Дигитален сертификат на Република Северна Македонија и истиот го смета ...

Министерскиот совет кој се одржа попладнево донесе одлука дека носењето заштитна маска во затворени простории нема ...

Долгото работно време одзема стотици животи годишно, според Светската здравствена организација (СЗО). Првата глобална студија од ...