Рак на дебело црево или колоректален карцином (КРК) е карцином на дебелото црево и/или ректумот. Тој ...

Во текот на 6-та недела од 2022 година (07-13.02.2022), во Република Северна Македонија пријавени се 157 ...

Во текот на 5-та недела од 2022 година (31.01-06.02.2022), во Република Северна Македонија пријавени се 133 ...

Позитивните пациенти на коронавирус и нивните контакти од денес можат да си ги преземат решенијата за ...

Комисијата за заразни болести го преиспитува начинот на заведување на починатите од Ковид-19 во обид да ...

Државниот здравствен и санитарен инспекторат, во консултација со Министерството за здравство, со Агенцијата за заштита на ...

На почетокот на следната недела ќе биде познато дали изолацијата на лица позитивни на Ковид-19 ќе ...

Традиционално, третиот понеделник во јануари е наречен „синиот понеделник“, најдепресивниот ден во годината. Концептот за најдепресивниот ...

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период ...

Министерството за здравство информира дека досега со секвенционирање на вирусот SarsCoV2 омикрон е детектиран само кај ...