Загриженоста за здравјето на мозокот станува се поголема како што старееме и ризикот од развој на ...

ГОЛЕМА КАШЛИЦА (ПЕРТУСИС) Голема кашлица (пертусис) е акутно, заразно респираторно заболување кое се карактеризира со напади ...

Состојбата со голема кашлица (пертусис) не е разгорена низ цела држава, а епидемијата прогласена во Скопје ...

Голем број на заболени од голема кашлица може да се утврдат доколку населението масовно се тестира, ...

Одлучивте да водите здрав живот и да загубите неколку килограми, но, сепак, не можете да ги ...

Јадењето навечер може директно да влијае врз тоа колку калории согоруваме, колку сме гладни и како ...

Состојбата наречена „мозочна магла“ поврзана со продолжен ковид е споредлива со остарувањето за 10 години, посочува ...

Од почетокот на годината, заклучно со петок, 1 март, вкупно 120 случаи на голема кашлица се ...

Министерот за здравство д-р Илир Демири во вечерашното гостување во централниот Дневник на телевизија Сител истакна ...

Три регионални онколошки центри и посебно одделение во поранешна Воена болница во Скопје требаше да го ...