Во текот на 5-та недела од 2022 година (31.01-06.02.2022), во Република Северна Македонија пријавени се 133 ...

Вакцинацијата против КОВИД-19 се препорачува за трудници. Сите кои имаат 18 години и се постари од ...

Тестирани се вкупно 33.421 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање ...

Претседателот на Комисијата за заразни болести, Д-р Александар Петличковски за Телевизија 24 изјави дека се уште ...

Ракот е водечка причина за смртност во светот, со речиси 10 милиони смртни случаи во 2020та ...