Активни околу шест илјади заразени со ковид-19, половина во Скопје

Во минатото деноноќие се регистрирани 411 нови заразени со Ковид-19, како и седум починати лица.

Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 199.057, бројот на оздравени пациенти е 185.931, на починати е 7.019, а бројот на активни случаи изнесува 6.107.

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 87061, Активни 3082

Куманово 12047, Активни 498

Тетово 10933, Активни 89

Прилеп 9343, Активни 243

Гостивар 7994, Активни 37

Битола 7316, Активни 194

Велес 6637, Активни 297

Кавадарци 6157, Активни 177

Охрид 6118, Активни 205

Штип 6034, Активни 210

Струмица 5870, Активни 130

Кичево 4070, Активни 78

Струга 3828, Активни 41

Кочани 3465, Активни 153

Гевгелија 2517, Активни 79

Неготино 2351, Активни 23

Свети Николе 1969, Активни 64

Радовиш 1579, Активни 48

Ресен 1570, Активни 36

Крива Паланка 1562, Активни 111

Дебар 1453, Активни 6

Берово 1222, Активни 12

Делчево 1140, Активни 22

Виница 1074, Активни 32

Пробиштип 981, Активни 57

Валандово 844, Активни 17

Кратово 631, Активни 40

Богданци 578, Активни 23

Крушево 544, Активни 14

Македонски Брод 476, Активни 2

Демир Хисар 473, Активни 32

Демир Капија 410, Активни 1

Македонска Каменица 350, Активни 49

Пехчево 318, Активни 3

Дојран 142, Активни 2