Алармантно: Инфективна од денеска може да остане без слободен кревет

Се пополнуваат капацитетите на Инфективната клиника во Скопје. Директорката д-р Милена Стевановиќ во изјава за „Слободен печат“ вели дека во моментов има уште неколку слободни кревети, но голема е веројатноста до крајот на денот да се пополнат.

– Утринава имаме неколку исписи, со што ќе се ослободи дел од капацитетот, но не ја исклучувам можноста до крајот на денот да се исполни капацитетот на Инфективна. Сепак, граѓаните не треба да стравуваат, ние веќе ги препраќаме пациентите на Интерните клиники кои што се пренаменети во ковид центри, вели Стевановиќ.

Додека пациенти болни од ковид се препраќаат во други болници, каде што ги третираат интернисти, модуларната болница во рамки на Инфективна се уште не е во функција