КАТАСТРОФА: Статистиката на заразени и починати во Македонија споредено со минатиот септември е хорор

Во септември минатата година во Македонија имало 3663 новозаразени лица, додека пак, починале 136 лица. Ситуацијата за една година драстично променета. Овој септември, 14.943 лица се заразени, а 699 се починати. Состојбата со коронавирусот, според овие податоци чиј извор е Министерството за здравство.

„Пандемијава да не се менаџираше воопшто од стручњациве, боље ќе поминевме. За каков успех во справување говорите, дали сте пролупале комплетно? Тешки месеци се пред нас…“, прашува доктор Ненад Лазаров.