САД ги отвора границите за вакцинираните граѓани

СAД денеска објавија дека ќе ги отворат своите граници за целосно вакцинираните патници од 8 ноември.

Одлуката означува крај на строгите рестриктивни мерки поради пандемијата на коронавирус, кои беа воведени за сите патници во март 2020 година, пренесува Би-Би-Си.

Сегашното правило забранува влез на неамерикански државјани од Обединетото Кралство, неколку европски земји, Кина, Индија, Јужна Африка и Бразил.