Три кривични пријави поради шетање за време на полициски час

СВР Куманово поднесе кривични пријави против А.Н.(29) и А.И.(35) од Куманово, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „непостапување според здравствени прописи за време на епидемија”. Пријавените на 16.04. и 19.04.2021 биле затекнати без дозвола за движење за време на забрана за движење населението.

СВР Куманово поднесе кривична пријава против Е.А.(29) од Куманово, поради постоење основано сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствени прописи за време на епидемија“. На 15.05.2021 во Куманово, на ул.„Доне Божинов“, тој бил затекнат без да има дозвола за движење за време на забрана за движење населението.