Ужасна е состојбата: Во болницата во Козле има 21 дете заразено со Ковид-19, две се на кислородна поддршка

Во Институтот за белодборни заболувања кај децата – Козле се хоспитализирани 21 дете заболено од Ковид-19. Сите деца се во добра општа состојба.Ова за МИА го изјави директорот на таа јавна здравствена установа, Бесник Зеќири.

Тој посочи дека хоспитализираните деца се на возраст од два месеци до 16 години.

– Од заболените деца, 80 отсто се на возраст од 8 до 16 години. Две заразени деца се на кислородна поддршка, додаде д-р Зеќири.