Досега корона вирусот дијагностициран кај 22 бремени жени – 12 оздравеле

Податоците од Институтот за јавно здравје покажуваат дека во Македонија се регистрирани вкупно 22 случаи на коронавирус кај бремени жени. Од нив 7 биле хоспитализирани во текот на болеста, објави Досие.мк.

Според информациите 12 од регистрираните се асимптоматски случаи, а регистриран е еден смртен случај на бремена жена од коронавирус.

За оздравени се водат 12 бремени жени.

извор: Досие.мк