(ФОТО) Министерот Филипче со колегите кои ги изработуваат тестовите за коронавирус

ФБ статус на министерот за здравство Венко Филипче.

-Ова се моите колеги од Институтот за јавно здравје, авторизираната лабораторија во која се изработуваат тестовите за коронавирус. Ова се хероите кои деноноќно се на своите работни места. Тие се таму, а вие седете дома. Да го спречиме ширењето на вирусот и да им помогнеме полесно да го надминат овој исклучително тежок период.

https://www.facebook.com/filipce.venko/photos/a.1819648248342200/2341540106153009/?type=3&theater