Најмногу заболени во Аеродром, потоа Центар, па Карпош

Во последните 24 часа се направени 1350 тестирања, а регистрирани се 191 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-96, Куманово-4, Штип-5, Прилеп-13, Тетово-15, Велес-1, Битола-3, Кавадарци-1, Гостивар-4, Гевгелија-4, Струмица-5, Крива Паланка-2, Радовиш-2, Кочани-15, Пехчево-1, Берово-4, Валандово-2, Виница-5, Делчево-2, Свети Николе-2, Кичево-2, Ресен-2, Неготино-1.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 64

• Гази Баба – 108

• Аеродром – 170

• Карпош – 138

• Центар – 158

• Кисела Вода – 112

• Ѓорче Петров – 68

• Бутел – 38

• Шуто Оризари – 18

• Студеничани – 9

• Сарај – 16

• Арачиново – 5

• Илинден – 34

• Сопиште – 3

• Чучер Сандево – 5

• Петровец – 7

• Зелениково – 3

• Странец – 10

• Нераспределен-0