Почина македонски спортист од корноавирус

Ракометниот клуб Преспа денес соопшти тажна вест за сите свои фанови и прврзаници.

По долга борба со коронавирусот животот го загуби претседателот на клубот, Илче Котевски. Информацијата беше споделена на Фејсбук профилот на екипата.

Котевски е ресенчанецот за кого пред неколку дена се бараше крвна плазма на социјалните мрежи за Б позитив крвна група. Беше објавено дека лекарот Мирослав Бошковски од Куманово на 35 години донираше крвна плазма за да го спаси животот на четириесетгодишниот пациент што се лекуваше во „8 Септември“.

Котевски е поранешен член на екипата на Преспа, а роден е на 27 јули 1978 година.