Стотици граѓани казнети бидејќќи не носеле маски

Во текот на изминатото деноноќие по однос на мерката за носење заштитна маска регистрирани се 355 прекршоци, информираат од МВР.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19.