Телма: 11 лекари позитивни на Ковид- 19 во Ккумановска болница

Новозаразени се 11  здравствени работници од кумановската болница во изминатово деноноќие дознава Телма. Оваа информација ја потврдува и директорката на болницата Снежана Захариева. Тројца од заболените од корона вирусот се од одделението за рендген, тројца од хирургија, една сестра од гинекологија, еден болничар од инфективно и еден специјализант од инфективното одделение.

Според информациите на Телма медицинарите од рендген се заболени во болницата каде веќе имаше позитивни случаи на пациенти.

Текстот во целост на: Телма.мк