ВИДЕО: Хаос на аеродромите во Далас и Чикаго, турканици меѓу патниците кои пристигаат

Новите мерки против коронавирусот кои ги воведе администрацијата на Доналд Трамп, а се однесуваат на ограничување на патувањата, направија целосен хаос и обратен ефект од посакуваниот. Аеродромите се преполни, стотици патници со часови се туркаат еден до друг во гужвата.

Снимките кои ги преплавија социјалните мрежи покажуваат дека аеродромите во Америка се местото на кое најмалку сака некој да се најде, имајќи во предвид дека има пандемија на коронавирус.