(ВИДЕО) Сместени во групниот карантин револтирани: Ќе смрзнеме, ќе се испоразболиме, четири дена не сме миени – нема услови овде

Лица кои патувале во Австрија и се вратија во нашата држава, не сакаат да останат во групниот карантин на Криволак. Тие велат дека таму нема никакви услови, се жалат на хигиената и велат дека од здрави ќе се испоразболат.

Еден од нив коментира на видеото дека неможат ниту да се истушираат бидејќи нема услови, а тие четири дена не се бањати. Сите тврдат дека се тестирани за коронавирус повеќе пати и дека се сосема здрави, притоа, уверуваат дека немаат симтоми кои укажуваат дека се болни.

Сместените во карантинот велат дека сакаат дома, а се жалат дека од сите кои пристигнале а биле цела група, само нив ги ставиле во карантин, други пак, ги пуштиле да си одат дома.

 

https://www.facebook.com/skopje1mk/videos/2520816134851687/?v=2520816134851687

 

Министерката Радмила Шекеринска на својата фејсбук страница објави видео од објектите каде ќе бидат сместени македонските државјани кои се враќаат во својата татковина, а мора да бидат во карантин. Објеките се во Криволак, поточно во Пепелиште.

https://www.facebook.com/sekerinska/videos/524332448491694/?v=524332448491694

 

Видео: ФБ