Вознемирувачно видео од италијанска болница: Пациенти со респиратори по ходници, медицинари спасуваат животи

Во Унгертниот центар, во Бергамо, Италија, пациентите лежат и по ходници бидејќи нема место, односно се е преполно.

Песоналот на болницата дава максимум за да се избори со коронавирусот и да ја даде потребната помош на секого, но здравствениот систем крахира. Персоналнот на оваа, но и другите болници работи по 48 часа без прекин.

Во Италија дневно умираат околу 500 луѓе.