Заболени од коронавирус по општини во Скопје, Чаир и натаму на врвот

Активни случаи по општини Скопје заклучно со вчера (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје).
•       Чаир – 402
•       Аеродром – 136
•       Бутел – 138
•       Гази Баба – 150
•       Центар – 131
•       Карпош – 116
•       Сарај – 137
•       Кисела Вода – 98
•       Ѓорче Петров – 80
•       Студеничани – 86
•       Шуто Оризари – 73
•       Арачиново – 49
•       Илинден – 31
•       Петровец – 16
•       Чучер Сандево – 15
•       Сопиште – 12
•       Зелениково-2
•       Странец – 4
•       Нераспределен-4

Денеска, министерството за здравство информираше дека во последните 24 часа се направени 1363 тестирања, а регистрирани се 118 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-55, Куманово-9, Дебар-1, Штип-1, Прилеп-4, Тетово-20, Струга-2, Велес-2, Битола-1, Охрид-9, Гостивар-4, Гевгелија-1, Струмица-2, Свети Николе-1, Кичево-1, Ресен-5.