„Едниот го уништи здравството, другиот ја уништи Струга, буквално“, Јаулески „удри“ по Мерко и Филипче

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Јован Јаулески со жестока критика за министерот за здравство, Венко Филипче и струшкиот градоначалник на ДУИ кој бара нов мандат, Рамиз Мерко.

„Едниот го уништи здравството и зацрни многу фамилии, другиот ја зацрни и уништи Струга. Ама буквално! Ова се тие ,,прогресивни” ликови кои велат дека народот мора да се обедини, за да не се вратело ,,злото и режимот” и да не се кочела државата. Овие, кои нѐ вратија 30 години наза“, напиша Јаулески.