Министерство за здравство со препораки за заштита од мајмунски сипаници

Министерството за здравство на социјалните мрежи објави неколку фотографии со објаснување што се мајмунски сипаници и како граѓаните да се заштитат.

Од министерството информираат како се пренесува вирусот, кои се симптомите и најдобар начин како граѓаните да се заштитат.