41 нов случај на Ковид-19 во земјава, излекувани 29 пациенти

Денеска се регистрирани 29 излекувани пациенти. Од нив 4 пациенти од болничко лекување и 25 кои се лекуваа во домашни услови.
Во изминатите 24 часа потврден е 41 нов случај на Ковид-19. По градови:
– Скопје -17
– Куманово -11
– Прилеп– 5
– Тетово – 3
– Кавадарци – 1
– Гостивар -1
– Крива Паланка -1
– Кичево -1
– Неготино -1.
Лицето евидентирано во подрачна единица Неготино е жител на Демир Капија. Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со ковид-19 во нашата земја изнесува 1.300 лица.

Во изминатото деноноќие направени се 649 теста. Досега во земјата се направени вкупно 13649 тестирања на Ковид -19.

https://www.facebook.com/filipce.venko/photos/a.1822571701383188/2370249659948720/?type=3&theater