58 лица починаа од коронавирус во Србија

Корона вирусот е потврден кај 2.777 лица во последните 24 часа, а во исто време од оваа болест починале 58 пациенти, во Србија.

Тестирани се 11.399 лица.

На респиратор се 275 пациенти, а хоспитализирани се 6.455.