Богојески:Добро, не е срамотно да се прави бизнис на сметка на паниката на граѓаниве?!?

Овие рекламираат тестови за Корона, за правење кеш?!? Ццццццц….

Наместо да ги дадат на МЗ или да помогнат да тестираат без пари, по насока на лекари, тие бизнис прават, напиша на својот ФБ профил петар Богојески – „Македонски концепт“.

Богојески во својата објава уште пишува:

Добро, не е срамотно да се прави бизнис на сметка на паниката на граѓаниве?!? Во услови на вонредна состојба?!? Да се користи болеста за профит?!? Тоа во нормална држава се вика воено профитерство и се казнува со закон! И тоа сурово се казнува!
Ама жални ние, ниту имаме нормална Влада, ниту нормална држава!

Тек треба да почнеме да градиме вистинска Република!

фото: ФБ петар Богојески