Д-р Шопова: Најстручниот Заев да ја свика Владата и да промени барем една од научно неоснованите превентивни мерки

Да ги прашам матичните колку од пациентите кои прележале ковид повторно се разболеле, прашува д-р Жаклина Шопова, инфектолог во Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби.

Да ги прашам епидемиолозите дали стигнала пријава за заразна болест КОВИД кај пациент кој веќе прележал КОВИД, ако стигнале колку пријави има? Да ги прашам одговорните во Мој термин , каде има евиденција за сите болни од КОВИД , дали има и колку има пациенти кои прележале КОВИД и се повторно евидентирани како реинфицирани!?

Одговорите Ве молам доставете ги кај Министерот, неговите професoри по медицина, имунолозите, кај членовите на комисијата за заразни болести кои одамна заборавиле што се по професија, и на крај убедете го најстручниот Зоран Заев да ја свика Владата и да промени барем една од научно неоснованите превентивни мерки !!!, коментира таа.