Двомесечно бебе во Битола позитивно на коронавирус

Двомесечно бебе е најмладиот жител во Битола кој е заразен со коронавирус. Според податоците од Министерството за здравство се заразило од близок член во семејството, односно од неговата баба, пишува СДК.мк

Од медиумот додаваат дека во потесното семејство на бебето, исто така и мајката е позитивна на ковид-19.