Филипче: Да се мијат или дезинфицираат рацете откако ќе се користи јавен превоз

Препораки за патници кои користат јавен превоз:
👉 Редовно мијте ги или дезинфицирајте ги рацете, особено по допир на површини во јавниот простор (држачи, рачки, копчиња)
👉 Покријте ја устата со марамче или превиткан лакт доколку се накашлате или кивнете
👉 Секогаш кога сте во можност, користете велосипед или пешачете, напиша на својот ФБ профил министерот за здравство Венко Филипче.

https://www.facebook.com/filipce.venko/photos/pcb.2384932901813729/2384932128480473/?type=3&theater