Филипче: Добрите вести се предвесник дека овој тежок период има крај

„Добрите вести се предвесник дека овој тежок период има крај и заедно ќе успееме да надминеме. Се радувам за сите оздравени пациенти, за нивните семејства и најблиски. Се надевам дека сѐ почесто ќе слушаме добри вести. Благодарност до целиот медицински персонал кој даде сѐ од себе да им помогне, како и до пациентите и нивните семејства за соработката, дисциплината и трпеливоста“, напиша на својот Фб профил министерот за здравство Венко Филипче.

https://www.facebook.com/filipce.venko/photos/a.1819648248342200/2367782916862061/?type=3&theater

Претходно надлежните информираа дека со денешните оздравени 21 лице, досега имаме оздравени вкупно 200 пациенти.Од денешните оздравени 16 се од Скопје, 3 од Куманово и 2 од Штип, сите се лекуваа во домашни услови.

фото: ФБ Венко Филипче