Костадинов: Не им се заблагодарувајте на банките

Коста Костадинов, портпаролот на СДСМ, им порача на граѓаните да не им се заблагодаруваат на деловните банки доколку тие им овозможат да не ги плаќаат ратите и каматите во наредниот кризен период. Тој на ФБ напиша:

– Не се заблагодарувајте на банките, поздравете го потегот што некои од нив донирале, но заблагодарете си себеси што сте дел од системот на кредитирање и допринесувате вие лично во оваа криза.

А после кризата…

Банките би требало да нудат редовно, многу поефтини кредити на граѓаните, согласно прикажаните добивки…

Е тогаш ќе се заблагодариме.

фото: Архива