МЗ испрати корегирано соопштението за статистиката на денот

По завршената епидемиолошка анкета, Институтот за јавно здравје информира дека за 2 лица позитивни на Ковид-19, евидентирани во денешниот извештај во Охрид, е утврдено дека се жители на Струга, но истите се тестирани преку пунктот во Охрид.

Согласно тоа, земете ја во предвид следнава статистика која се однесува на бројката на новодијагностицирани и нивната дистрибуција по градови:
– Скопје 10
– Куманово 27
– Штип 3
– Прилеп 4
– Тетово 5
– Струга 6
– Велес 2
– Охрид 3
– Гостивар 1
– Кочани 3
– Неготино 2

Досега по градови потврдени случаи на Ковид-19 се регистрирани во:
– Скопје 339
– Куманово 262
– Дебар 49
– Штип 31
– Прилеп 89
– Тетово 43
– Струга 49
– Велес 36
– Битола 9
– Охрид 7
– Кавадарци 3
– Гостивар 10
– Гевглелија 4
– Струмица 2
– Крива Паланка 4
– Радовиш 4
– Крушево 3
– Кочани 25
– Пробиштип 2
– Кичево 1
– Неготино 2

фото: Архива