Не сакаа сами, мораше МВР: Седум локали не почитувале мерки за заштита од коронавирус

Затворени седум локали во Скопје што не ја почитуваа мерката на Владата.

Министерството за внатрешни работи-СВР Скопје во координација со Државниот пазарен инспекторат денеска попладне (15.03.2020) презеде мерки за затворање локали во северниот дел од Скопје што не ја почитуваат одлуката на Владата. Затворени се вкупно седум локали. Локалите ќе бидат затворени до завршување на мерката која е донесена од страна на Владата на РСМ.