НОВА МЕРКА: Се забранува движењето на сите граѓани за време на викенд (сабота и недела) од 16 часот до 05 часот!

Со цел уште поголема заштита на населението од ширењето на коронавирисот, Владата денеска донесе одлука за дополнителна рестрикција на движењето на населението за време на викенд.

Се забранува движењето на сите граѓани за време на викенд (сабота и недела) од 16 часот до 05 часот!

Остануваат на сила и сите други претходно донесени забрани, објави премиерот Оливер Спасовски.

https://www.facebook.com/o.spasovski/photos/a.319952798182350/1534047816772836/?type=3&theater