Од коронавирус во светот боледуваат над 10 милиони луѓе, а досега починати се 500 илјади

Податоците на сајтот „Ворлдометерс“ покажуваат дека од коронавирус во светот боледуваат над 10 милиони луѓе, а 500 илјади се починати досега.

Речиси 5 ипол милиони заразени оздравеле, но и натаму над 4 милиони се активни случаи, од кои речиси 58.000 се критични.

Најголем број од заболените и натаму се во САД, а по нив следат Бразил и Русија.

фото: Архива