Осум лица позитивни на корона излегувале од дома и шетале

СВР Тетово поднесе кривична пријава против неколку лица од Тетово и гостиварско поради основи на сомнение за сторено кривично дело „пренесување заразна болест“, информираат од МВР.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против Ф.И.(27) од с.Морина поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „пренесување заразна болет’’. На 18.08.2021, полициски службеници од СВР Тетово извршиле контрола и не ја пронашле пријавената во својот дом и покрај тоа што била потврден позитивен случај на Ковид 19 и имала решение за домашно лекување и изолација.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против Н.С.(20) и Р.С.(51), двајцата од Тетово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „пренесување заразна болет’’. На 17.08.2021, полициски службеници од СВР Тетово извршиле контрола и не ги пронашле пријавените во својот дом и покрај тоа што биле потврдени позитивни случаи на Ковид 19 и имале решение за домашно лекување и изолација.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против Ш.А. од с.Шемшово, тетовско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „пренесување заразна болест’’. На 13.08.2021, полициски службеници од СВР Тетово извршиле контрола и не го пронашле пријавениот во својот дом и покрај тоа што бил потврден позитивен случај на Ковид 19 и имал решение за домашно лекување и изолација.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против А.С.(19) од с.Џепчиште, тетовско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „пренесување заразна болест’’. На 14.08.2021, полициски службеници од СВР Тетово извршиле контрола и не го пронашле пријавениот во својот дом и покрај тоа што бил потврден позитивен случај на Ковид 19 и имал решение за домашно лекување и изолација.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против В.Е.(22) од с.Челопек, тетовско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „пренесување заразна болест’’. На 13.08.2021, полициски службеници од СВР Тетово извршиле контрола и не го пронашле пријавениот во својот дом и покрај тоа што бил потврден позитивен случај на Ковид 19 и имал решение за домашно лекување и изолација.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против А.М.Л.Д. (42) од с.Џепчиште, тетовско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „пренесување заразна болест’’. На 13.08.2021, полициски службеници од СВР Тетово извршиле контрола и не го пронашле пријавениот во својот дом и покрај тоа што бил потврден позитивен случај на Ковид 19 и имал решение за домашно лекување и изолација.

ОВР Гостивар поднесе кривична пријава против Х.А.(25) од с.Дебреше, гостиварско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемијата“. На 15.08.2021, полициски службеници од СВР Тетово извршиле контрола и не ја пронашле пријавената во својот дом и покрај тоа што била потврден позитивен случај на Ковид 19 и имала решение за домашно лекување и изолација.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против Ш.Д.(48) од с.Сенокос, гостиварско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здраствените прописи за време на епидемија“. На 15.08.2021 година, полициски службеници од СВР Тетово извршиле контрола и не ја пронашле пријавената во својот дом и покрај тоа што била потврден позитивен случај на Ковид 19 и имала решение за домашно лекување и изолација.