Петровска: МВР ќе побара казна, притвор и затвор за несовесни поединци, кои загрозуваат туѓи животи

Заменик министерката за внатрешни работи, Славјанка Петровска на денешната заедничка прес конференција со минситерот за здравство Венко филипче рече дека утре ќе поднесе кривична пријава за Ф.К. кој на Табановце влегол во земјата на почетокот од март и иако требало да биде во самоизолација, за што своерачно потпишал, истиот тоа не го сторил, со што го прекршил Кривичниот законик.

-Неодговорните и несовесни поединци, кои, загрозуваат туѓи животи, нема да бидат поштедени и за нив МВР ќе побара казна, притвор, па и затвор, изјави Петровска.

Министерката додаде дека веќе е поднесена кривична пријава до Основното јавно обвинителство против Ф.К.

„МВР ќе ги истражи и сите сопственици на фирми, кои поседуваат ноќни дозволи за работа. Доколку се утврдат неправилности, сопствениците ќе одговараат кривично пред институциите. Нема да дозволиме неодговорни и несовесни поединци да ги изигруваат институциите, напротив, тие луѓе набрзо ќе го добијат одговорот од истите институции“, изјави Славјанка Петровска.

фото: Prtsc