(ВИДЕО) Дишат како низ срчи – снимки од бели дробови на македонски пациенти со ковид-19

„Викаат дека имаат срчи или како стакло да имаат во белите дробови“, вели пулмологот проф д-р Дејан Докиќ за „360 степени“ за македонските пациенти кои се заразени од вирусот Ковид-19

Македонија не ја одминаа најтешките форми на болеста, кои најчесто завршуваат фатално.

Најкритичните пациенти се во вештачка, медицински контролирана кома и дишат со помош на механичка вентилација.

„Се надевам дека ќе почнеме да будиме некого и да имаме успех во лекувањето“, вели д-р Илир Демири од Клиниката за инфективни болести и фебрилни болести за „360 степени.

фото: prtsc