Вработен на Клиниката за кардиологија е заразен со коронавирус, неколку доктори чекаат резултати од тестирањето

Вработен на Клиниката за кардиологија е заразен со коронавирус, дознава „360 степени“ од извор во медицинските власти. Станува збор за рендген-техничар, кој, иако требало да биде во самоизолација, се појавил на работа на Клиниката, со видливи симптоми.

Рендген-техничарот е тестиран и е утврдено дека е позитивен на коронавирус.

Тоа го вклучило алармот на Клиниката за да се тестира целиот медицински тим од доктори и сестри што бил во контакт со него. Се чекаат резултатите, но тие во оваа фаза може да бидат лажно негативни, така што првиот ред контакти со заразениот најверојатно ќе треба да останат во двонеделна изолација.

Текстот во целост на: „360 степени“