Владата, на денешната седница донесе Одлука со која Јавната здравствена установа Институт по белодробни заболувања кај ...

Обичната настинка, позната и како назофарингитис или ринофарингитис е заразна болест која лесно се шири на ...

Најголем дел од нив можат многу да ви помогнат за здравјето и зајакнувањето на имунитетот, посебно ...

Српскиот Институт за онкологија и радиологија од петокот забрани посети во таа установа поради зголемен број ...

Доколку во организмот наесен внесувате одредени намирници кои изобилуваат во витамини, подобро ќе го подготвите организмот ...

Вежбите кои ја елиминираат болката во грбот, ја зајакнуваат подвижноста и мускулатурата, и се еден од ...

Сообраќајните несреќи во  Македоннија се значаен јавно здравствен проблем. Тие се водечка причина за смрт од ...

Заштита при сончање го намалува ризикот од изгореници, опасноста од рак на кожата и влијанието на ...

Пушењето е поврзано со низа здравствени проблеми, од срцеви заболувања до хронични белодробни заболувања. Сепак, помалку ...

Квалитетниот одмор е исклучително важен заздравствените работници од повеќе причини.Динамичното работно темпо, притисокот и стресот може ...