Тестирани се вкупно 33.421 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање ...

Коронавирусот може да предизвика симптоми кои траат и по неколку недели и месеци по исчезнување на ...

Претседателот на Комисијата за заразни болести, Д-р Александар Петличковски за Телевизија 24 изјави дека се уште ...

Ракот е водечка причина за смртност во светот, со речиси 10 милиони смртни случаи во 2020та ...

Кинеските научници велат дека ДНК на Омикрон сугерира дека првпат се појавил кај глодари. Сепак, повеќето ...

• Кашлицата може да биде акутна или хронична • Најчесто се јавува како последица на инфекција, ...

ХОББ или хронична опструктивна белодробна болест е збир на болести кои сите заедно доведуваат до влошување ...

Специјалистот по семејна медицина и матичен доктор во Скопје, Марија Михајлова, остро реагираше на коментарот од ...

Објективна е итната потреба да се скрати периодот на изолација на позитивни пациенти, смета докторот Ненад ...

Скоро секој маж барем еднаш во животот доживеал болки во грбот. Таквата болка често се смета ...