(ФОТО) Се поставува монтажна болница во кругот на Инфективна клиника

Се подигнува монтажна болница со капацитет до 130 болнички кревети до Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби. Со оваа болница клиниката се штити од преоптовареност, а даваме можност на медицинскиот персонал соодветно да ги распореди сопствените ресурси во борбата за превенција и заштита на населението од коронавирус, напиша на својот ФБ профил министерот за здравство Венко Филипче.

Министерот дополнува:

Деновиве се спроведе вистинска акција со големи човечки напори и одлична меѓуинституционална соработка. Голема благодарност до сите што учествуваа во овој процес!

Со помош на Армијата и нејзината механизација, екипите на ЈП „Улици и патишта“ и инженерите од Проектната единица при Министерството за здравство во рекорден рок го подготвија теренот и овозможија пристап до Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби за брзо справување со коронавирусот.

https://www.facebook.com/filipce.venko/photos/pcb.2348152032158483/2348151072158579/?type=3&theater

фото: ФБ Венко Филипче