Кавадарчанец почина од корона вирусот во САД, позитивни се и неговата сопруга и ќерка, се собира помош

Кавадарчанецот Пепи Тодорчев, кој со семејството долги наназад живееше во Чикаго, САД, пред два дена починал од корона вирус, а негови пријатели започнаа донаторска акција, со цел финансиски да се помогне на неговите најблиски. Тодорчев (58) зад себе ја остави сопругата и три деца. Негови блиски од Кавадарци за ,,Фокус” откриваат дека и сопругата, како и едно од децата исто така се позитивни на вирусот.

Во тек е донаторска акција, со цел финансиски да се помогне на неговите најблиски.

Собраните средства ќе и помогнат на фамилијата на Пепи да ги покрие погребалните трошоци, медицински трошоци, кирија, храна и месечни сметки, бидејќи тој беше единствениот вработен во семејството.

До денес, собрани се над 40.000 долари, а крајна цел на донаторската акција е сумата од 75.000 долари.

Сите кои сакаат да донираат можат тоа да го сторат преку следниот линк:

https://www.gofundme.com/f/in-loving-memory-of-pepi-todorcev?utm_source=facebook&fbclid=IwAR2Z12RatOMSvIoO6od_4Mss5w_hPzMd2TdaCbqgR0t94qSXDkXt8faGTfk